Ducati Monster Motorcycle Forum banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
83 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Guys,

I am having problems starting my bike. It's a 2006 S2R 800 with 13k miles.

I pressed the engine start button but nothing happened. Not even a sound.

The light and gauge are on so I guess it's not the battery problem?

This happened in friday night but I tried it yesterday it started. Now I'm having it again today..

I also uploaded pictures starting the engine. Hope this helps!

Insert key and turn the ignition on



And then after 2 blinks of the immoblizer I stuck with this

 

·
Registered
Joined
·
83 Posts
Discussion Starter · #2 ·
By the way, I think the "EOBD light" is on all the time and I just checked my user manaul. It said the light comes on when the engine is locked and it should be off after few seconds.But mine is on all the time so I guess my engine is locked? does this information help?
 

·
Registered
Joined
·
83 Posts
Discussion Starter · #3 ·
I believe it can't be the battery problem cuz I just checked and it said 12.81 volts.

Help People!!!
 

·
Registered
Joined
·
83 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Just want to add some more informations about the bike.

I ride it very often. Almost everyday.

Was riding in a pour rain last monday when I was on my way home for about 40 min..

I guess that was somethin had to do with this..?
 

·
Premium Member
Joined
·
5,076 Posts
If it were carb'd, I'd say starter solenoid, but my brain doesn't function with EFI.
 

·
Registered
Joined
·
83 Posts
Discussion Starter · #6 ·
I think the problem is the bike doesn't recognize my key...and I don't have the red key or key code to reset..however, I tried like 50 times and a few times it recognized but most of the time it just doesn't.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top