Ducati Monster Motorcycle Forum banner
141 - 160 of 212 Posts
Ładne Sato! Jeszcze nie widziałem żadnego z przełączników ciśnieniowych, o których mówisz, które byłyby dostarczane ze złączem OEM (zazwyczaj tylko dwa przewody). Możesz mieć więcej szczęścia, kupując złącze i odpowiednio kończąc końce przewodów. Do twojej aplikacji zwykle odcinam złącze OEM i lutuję/łączę/termokurczliwie je do przewodów przełącznika ciśnieniowego i tworzę własny PnP. Nigdy nie miałem szczęścia w znalezieniu różnych pinów OEM, które muszę ponownie przypiąć.

Discussion starter · #142 · (Edited)
@DucatiTerminator masz rację; Nie udało mi się zdobyć takiego z złączem oem. Kupiłem więc przełącznik ciśnieniowy i nowe dwupinowe złącze tyco. Próbowałem wypiąć stare, ale przestałem, gdy zdałem sobie sprawę, że i tak będę potrzebował nowych pinów.

Discussion starter · #143 ·
Jeśli jest coś, czego nienawidzę w tym Ducati, to odpowietrzanie tylnego hamulca. Zrobiłem straszny bałagan i zajęło mi to dwa dni. Pewnie wciąż jest trochę powietrza w przewodzie. Powiesiłbym go w drugą stronę, ale nie mogę zdjąć cholernej nakrętki z koła. W każdym razie uruchomiłem czujnik ciśnienia światła stopu ze standardowym złączem. Mam nadzieję, że cała praca się opłaci.

Discussion starter · #144 ·
Musiałem lekko zmodyfikować mocowanie podnóżków, ponieważ po prostu nie było dla mnie zbyt wygodne. Udało mi się użyć przesuniętych podnóżków, które miałem wcześniej, więc przynajmniej nie były to pieniądze wyrzucone w błoto. Myślałem o wywierceniu otworu, ale myślę, że na razie to zadziała dobrze.

Discussion starter · #147 ·
@filterfool Powiedziałbym, że około 90% wszystkiego, co kupuję do roweru, pochodzi z eBay. Zazwyczaj szukam tańszych cen, ale zazwyczaj są one na eBay. Podnóżki zostały wyprodukowane w Chinach, ale trudno znaleźć coś, co w dzisiejszych czasach nie jest stamtąd. Są wysokiej jakości i sprawdzone. Mówię to, ponieważ kiedy upuściłem rower, lewy podnóżek miał bardzo minimalne uszkodzenia.

Discussion starter · #149 ·
Cierpliwie czekam na rury decat, żebym mógł znowu jeździć. Chyba przedwcześnie usunąłem katalizator, kiedy zobaczyłem, że części są w urzędzie celnym. Te tłumiki mivv wyglądają jednak cholernie dobrze. Musiałem edytować post, ponieważ zaraz po jego opublikowaniu otrzymałem aktualizację, że części dotarły tutaj, na Hawaje. Trzymam kciuki, żeby przyszły jutro.

Discussion starter · #150 · (Edited)
Nowe rury i tłumiki są na motocyklu. Nie zdawałem sobie sprawy, ale rury iskrowe to tak naprawdę rura x, którą zainstalowałem w miejsce katalizatora. Może warto było czekać dwa miesiące, aż przyjadą z Włoch. Zostawiłem przegrody w tłumikach Mivv i nadal jest wystarczająco głośno. Ma lepszy dźwięk niż poprzedni zestaw, przynajmniej na biegu jałowym. Jeszcze nim nie jeździłem po drodze, ale planuję pojechać nim do pracy jutro. IMHO mój ostatni wydech był o wiele za głośny bez przegrody, jak dla mnie. Pod względem wydajności może ciśnienie zwrotne robi różnicę, a może i nie. Widziałem testy na hamowni na innych motocyklach i zmiana jest minimalna między nimi. Ja jednak chciałbym zachować to resztkę słuchu, jaką mam. Chciałbym, żeby zostawili otwory na osłony termiczne, jak na zdjęciu w reklamie tłumików Mivv, ale osłony termiczne są już w drodze.

Discussion starter · #151 · (Edited)
Nie chcę zapeszać, ale myślę, że oswoiłem bestię. Brak drgań przy niskich obrotach i mnóstwo momentu obrotowego na żądanie. Dźwięk wydechu jest głęboki, gdy zwiększasz obroty silnika, ale płynny podczas jazdy. Dodałem ostatni akcent do wydechu za pomocą osłon termicznych. *Aktualizacja posta: Odwróciłem zacisk wydechu, żeby zniknął z oczu, zniknął z umysłu.

Discussion starter · #152 ·
Miałem dziś miłą przejażdżkę po wschodnim wybrzeżu Oahu. Rower działa teraz o wiele lepiej z nowym wydechem i flasowanym ecu. To może być koniec projektu i po prostu dbanie o konserwację.

Miałem dziś miłą przejażdżkę po wschodnim wybrzeżu Oahu. Rower działa teraz o wiele lepiej z nowym wydechem i flashem ecu. To może być koniec projektu i tylko utrzymywanie konserwacji.
To fajna przejażdżka! Chociaż nienawidzę myśleć o tym pięknie w deszczu.
Mam 0-na-3, jeśli chodzi o nadzieję na pozostanie suchym na Kamehameha. Ale są tam bardzo ładne odcinki drogi!

Discussion starter · #154 · (Edited)
To fajna przejażdżka! Chociaż nienawidzę myśleć o tym pięknie w deszczu.
Mam 0-3, jeśli chodzi o nadzieję na pozostanie suchym na Kamehameha. Ale są tam bardzo ładne odcinki drogi!
Zawsze gdzieś na wyspie pada deszcz, po prostu trzeba wybrać właściwą ścieżkę, myślę. Zazwyczaj jeżdżę do Ka'ena Point na północy i to dobra trasa. Następnym razem planuję zjechać Likelike Hwy i wrócić do Pali Hwy. North Shore jest teraz znowu zatłoczona przez turystów, więc trzeba jeździć wcześnie rano.

Discussion starter · #155 · (Edited)
Byłem przez chwilę w Indonezji, ale w końcu wróciłem do garażu. Tak wiele osób jeździ motocyklami i motorowerami w tym kraju, że bardzo mi brakowało mojego motocykla. Jednak było to dobry temat do rozmowy podczas spotkań z Indonezyjczykami. Dokręciłem siedzenie; szczelina między zbiornikiem doprowadzała mnie do szału za każdym razem, gdy ją widziałem. Następnym zadaniem jest zamontowanie sprzęgła poślizgowego; wkrótce.
Image

Discussion starter · #157 ·
Kiedy wyciągnąłem popychacz, wyszedł ten plastikowy element, który wygląda jak uszczelka. Czy ktoś wie, co to jest? Nie widzę tego w instrukcji ani na schemacie części. Myślę, że to może być tylko uszczelka, która wchodzi w wał korbowy.
Image

Discussion starter · #158 ·
Ok, potwierdziłem na podstawie zdjęcia, które zrobiłem wcześniej, że jest to uszczelka, która wygląda na chroniącą łożysko wewnątrz wału przed kurzem.

Discussion starter · #160 ·
@QLDs4 koniec wału, tak jak mówiłeś. Znalazłem to również na schemacie części pod sekcją wału korbowego. Uszczelka pasuje tylko na tyle daleko do łożyska. Chyba powinienem był sprawdzić, zanim zadałem pytanie, które teraz wydaje mi się głupie.

141 - 160 of 212 Posts