acceleration issues Monster 796 - Ducati Monster Forums: Ducati Monster Motorcycle Forum
 
Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 03-28-2019, 09:31 PM Thread Starter
Junior Member
 
Suren's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 16
acceleration issues Monster 796

Hi guys,

Recently took my bike out for a short ride few times ( approx 150km total).
When I accelerate in the 1 gear it runs pretty good, not as fast as I would imagine thought. This was kind of a disappointment for me. Nevertheless, when I change to 2 or 3 gear and full throttle, it makes a strange noise from the engine and just not making more than 6000-6500 revs, barely making to 75 mph top speed.
The sound it makes during acceleration is like a pan cover jumping from a steam. ( this is the best I can describe it, sorry)
I will try to make a video tomorrow.

Few days ago I had valve compression check. The top valve has compression 8.5 (the one right under the gas tank). Didnít check the other one.

I have changed fuel filter today, the old one was full of dirt. The air barely pass through it. It makes bike run a bit faster, but didnít sort out the main issue with acceleration.
By the way there was some dirt in the tank. Service man was confused to see it, he says that normaly with plastic tank you shouldnít have any dirt in there. The old fuel filter and plastic clamp change color from white to orange.

to be mentioned: DP ECU, DP air-filter and Arrow slip-ons installed.

Last edited by Suren; 03-29-2019 at 07:14 AM.
Suren is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 03-29-2019, 09:45 PM Thread Starter
Junior Member
 
Suren's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 16
acceleration issues Monster 796

Unfortunately I couldnít make a proper video because my phone mount is broken. I will try to make video with revs display today.
However I forgot to turn off camera, and now I have the sound of the bike it makes during acceleration on 2-3 gear.

As soon as it hits 6000-7000 revs on 2-3 gear and make this strange sound.

00- 0:10 first gear
0:10 - 0:16 second gear
0:16 - 0:22 third gear

Please use the link below for the video. ( there is no picture because phone was in my pocket )

https://drive.google.com/file/d/1_v6...w?usp=drivesdk

Last edited by Suren; 03-29-2019 at 09:50 PM.
Suren is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 05-02-2019, 03:19 PM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: denver
Posts: 21
sounds like clogged fuel injectors. try running a can of bg fuel injector cleaner and opening it up on the highway.i would clean out the entire fuel system
skinned knuckles is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ducati Monster Forums: Ducati Monster Motorcycle Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound during acceleration of 796 grolla1 Tech 10 09-28-2013 02:27 PM
New Owner Monster 796 2012 handlebars vibration on acceleration sasha796 Tech 13 08-03-2012 10:03 PM
New Monster Problem: rough acceleration... dwaltz61 Tech 9 06-26-2008 07:29 PM
Choppy acceleration issues - S4 - FIXED! MagnusVer Tech 10 08-19-2007 03:07 PM
Carb'd Monster flat spot on acceleration - update sjjkennedy Tech 26 10-31-2006 10:33 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome