Need Help - nothing electric is working - Ducati Monster Forums: Ducati Monster Motorcycle Forum
 
Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 (permalink) Old 05-03-2008, 11:25 AM Thread Starter

 
Join Date: Aug 2006
Posts: 9
Need Help - nothing electric is working

Hey everybody,

I cranked my 98 m750 this morning and rode to work with no worries. I get to work and notice I left my keys to open up the store. I got back on the bike and went to crank it and noticed nothing came on when i turned the key. No gauge cluster lights, no head light, no nothing. So my bike wont crank and I really don't want to leave it at work so any suggestions would be great.

Thanks,
Joe

y97monster is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 05-03-2008, 11:26 AM
Site Sponsors


 
MonsterHooligan's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 6,957
Re: Need Help - nothing electric is working

check the connections to the battery are really tight.
there is also a big main fuse
MonsterHooligan is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 05-03-2008, 11:39 AM
Kui
Senior Member

 
Join Date: Jan 2007
Location: Brooklyn NY
Posts: 2,745
Re: Need Help - nothing electric is working

if theres an autoshop nearby like autozone ask them to charge it for you while u are at work.
Kui is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 10 (permalink) Old 05-03-2008, 11:53 AM Thread Starter

 
Join Date: Aug 2006
Posts: 9
Re: Need Help - nothing electric is working

Thanks guys..... where is the big main fuse located at and how can I tell if its blown. I checked the small ones this morning and they looked good.

It started on the first time this morning so i am sure the battery is charged but i have not checked the connections..... but will do when i get off.

Anything else anybody can think of that might have gone wrong would help.

y97monster is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 05-03-2008, 08:43 PM
Senior Member

 
greenmonster's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 1,386
Re: Need Help - nothing electric is working

Quote:
No gauge cluster lights, no head light, no nothing.
Yellow relay under seat cause that when broken.

900SS heads w polished ports &amp; matched inlets, Keihin FCR 41 w KN pods, JE HC pistons, opened exhaust xover, SilMoto highmount ss,&nbsp; lw flywheel, alu clutchbasket &amp; plates, DynaCoils, Ignitech TCI-P4 programmable ignition, 15/41 gearing. <br />Ohlins rear, early 90`s SS Showa f adj fork w Ohlins springs, Toby st damper, Nichols Engine Bolts, rear raised 14mm, forks 23mm over triple, Sato f adj clipons, R6 wheels w EBC 300mm rotors w EBC HH. <br />Corbin seat. LED: Turn &amp; rear , idiots &amp; reg plate.
greenmonster is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 05-03-2008, 09:41 PM
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 11,399
Re: Need Help - nothing electric is working

Check for power at terminal 30 in the receptacle for the relay. If there is power at 30, jump 30 and 87. If the bike now powers up the main relay is bad.



22080 is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 05-04-2008, 03:39 AM

 
Join Date: Oct 2006
Posts: 133
Re: Need Help - nothing electric is working

Had same thing a few weeks ago. Started normally from cold, rode about 3 km, stopped 10 mins and zilch - 15 months old sealed battery. D e a d.

New one functioning perfectly BUT couldn't get a Yuasa so bought another Chinese generic. Damm thing looks awful identical to the old, diff label. I don't trust it.



WhereTheSunDontShine is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 05-04-2008, 07:40 AM
Senior Member

 
punker248's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,089
Send a message via AIM to punker248
Re: Need Help - nothing electric is working

Quote:
Originally Posted by greenmonster
Yellow relay under seat cause that when broken.
100 to 1 this is the problem.

Wack the yellow relay with your knuckles solidly and try again.

Listen, not a year goes by, not a year, that I don&#039;t hear about some escalator accident involving some bastard kid which could have easily been avoided had some parent - I don&#039;t care which one - but some parent conditioned him to fear and respect that escalator.
punker248 is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 05-04-2008, 02:48 PM
Senior Member

 
64duc's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 924
Re: Need Help - nothing electric is working

Remove the seat, lift the gas tank, look on right side and discover main fuse.
Attached Images
File Type: jpg Mvc-001s.jpg (39.2 KB, 13 views)
File Type: jpg Mvc-002s.jpg (39.6 KB, 14 views)
Attached Files
File Type: jpg_thumb Mvc-001s.jpg_thumb (194.9 KB, 9 views)
File Type: jpg_thumb Mvc-002s.jpg_thumb (185.7 KB, 8 views)
64duc is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 05-04-2008, 09:59 PM
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 11,399
Re: Need Help - nothing electric is working

The bike should start without that fuse as long as the battery is strong enough, it protects the charging system. Then again, I suppose it is possible your battery lasted just long enough to get you there.



22080 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ducati Monster Forums: Ducati Monster Motorcycle Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome