Ducati Monster Forums: Ducati Monster Motorcycle Forum - Search Results
Advanced Search
Showing results 1 to 25 of 25
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: AUS-10
Forum: Ducati Monster 1100   08-10-2019, 08:10 AM
Replies: 21
Views: 1,206
Posted By AUS-10
Is David worried about damage to the bike or...

Is David worried about damage to the bike or lithium battery? I will have to look into the regulator.

You seem to be running about the same setup that I am now. Same map also. The bike definitely...
Forum: Ducati Monster 1100   07-30-2019, 12:47 PM
Replies: 21
Views: 1,206
Posted By AUS-10
JPaton... keep me posted. I’m also running a map...

JPaton... keep me posted. I’m also running a map from david
Forum: Ducati Monster 1100   07-25-2019, 06:58 PM
Replies: 21
Views: 1,206
Posted By AUS-10
It’s definitely something in the starting circuit...

It’s definitely something in the starting circuit because once started it runs great.
Forum: Ducati Monster 1100   07-24-2019, 05:10 PM
Replies: 21
Views: 1,206
Posted By AUS-10
I removed my evap canister soon after having...

I removed my evap canister soon after having these issues. I have installed a Shorai battery that seems to be helping, but can’t figure out why because it seemed to be turning over just fine before.
Forum: Ducati Monster 1100   07-23-2019, 10:49 AM
Replies: 21
Views: 1,206
Posted By AUS-10
Let us know what the dealer comes up with. Have...

Let us know what the dealer comes up with. Have had a similar issue with mine. Tried most of the same things you have.

https://drive.google.com/open?id=0B-XPld4sOY0ncm9ZMXk3RVRsRUE
Forum: Tech   06-04-2019, 09:33 PM
Replies: 1
Views: 156
Posted By AUS-10
Fuel Pump

I’ve been having intermittent starting issues for a while now. This past weekend I changed the timing belts out and swapped the old battery with a lithium battery. It started up with ease no issues...
Forum: Tech   08-17-2018, 06:06 PM
Replies: 32
Views: 4,507
Posted By AUS-10
Well I found my issue and I wish it was the...

Well I found my issue and I wish it was the battery. I have not had an issue since the last time about a year ago. Last weekend I changed the oil and went to start it. Wouldn’t start. It would turn...
Forum: Tech   08-02-2018, 06:19 PM
Replies: 32
Views: 4,507
Posted By AUS-10
I went over everything when this happened to me....

I went over everything when this happened to me. I pulled the fuel pump and found nothing. I checked for spark and compression. The only thing I didn’t check were the injectors. After a few days of...
Forum: Tech   02-28-2018, 07:51 AM
Replies: 281
Views: 35,977
Posted By AUS-10
2013 monster 1100 evo please! Thanks in...

2013 monster 1100 evo please!

Thanks in advance!
Forum: Ducati Monster 1100   02-27-2018, 07:26 PM
Replies: 16
Views: 5,838
Posted By AUS-10
Does anyone still have a copy of the service...

Does anyone still have a copy of the service manual for the 2013 1100 evo?

Thanks in advance!
Forum: Tech   10-03-2017, 04:31 PM
Replies: 32
Views: 4,507
Posted By AUS-10
With the exception of taking off, I'm never below...

With the exception of taking off, I'm never below 4k rpm. It runs like shit below 4500 rpm.[/QUOTE]

Not sure if this has anything to do with the starting issues but I just bought a rexxer tunner...
Forum: Tech   09-17-2017, 11:28 AM
Replies: 32
Views: 4,507
Posted By AUS-10
Thanks for all the input. I'm not looking to do...

Thanks for all the input. I'm not looking to do any more mods than just the slip on and air filter. I'd just like to smooth it out and possibly be able to pull and reset codes and TPS. The bike runs...
Forum: Tech   09-16-2017, 03:50 PM
Replies: 32
Views: 4,507
Posted By AUS-10
1UB... I thought I saw somewhere that you had CW...

1UB... I thought I saw somewhere that you had CW slip on and a K&N air filter. Do you have any kind of tuner or reflash? Does it run lean? That's the same set up I have.
Forum: Tech   09-14-2017, 04:23 PM
Replies: 32
Views: 4,507
Posted By AUS-10
Took it out for a quick 15 min run. Not too...

Took it out for a quick 15 min run. Not too confident in it yet. Started right up. It had one miss right away and cut out once when blipping the throttle before taking off. (Which I'll mark up to all...
Forum: Tech   09-13-2017, 03:58 PM
Replies: 32
Views: 4,507
Posted By AUS-10
Ok... pulled tank off again. Drained fuel lines...

Ok... pulled tank off again. Drained fuel lines and watched to see if any fuel poured from the in port of the pump... to check the pressure regulator. Nothing did. Hooked tank back up. Turned key on...
Forum: Tech   09-13-2017, 04:55 AM
Replies: 32
Views: 4,507
Posted By AUS-10
Still not ruling the battery out. It does crank...

Still not ruling the battery out. It does crank it over and there is spark, but isn't it possible it doesn't have enough amps to supply the ignition system? Weak spark, injectors not opening.
Forum: Tech   09-13-2017, 03:57 AM
Replies: 32
Views: 4,507
Posted By AUS-10
I'll try a few more things tonight. If I can't...

I'll try a few more things tonight. If I can't figure it out I'll put it back together, throw the cover over and push it in the corner for now. Looks like I bought a project bike.
Forum: Tech   09-12-2017, 05:55 PM
Replies: 32
Views: 4,507
Posted By AUS-10
Could a bad TPS sensor cause the injectors not to...

Could a bad TPS sensor cause the injectors not to open? I might have to see if I can find find an injector tester.
Forum: Tech   09-12-2017, 04:12 PM
Replies: 32
Views: 4,507
Posted By AUS-10
Pretty sure I have it narrowed down to injectors....

Pretty sure I have it narrowed down to injectors. I pulled the fuel pump. Everything looked ok. Emptied all the fuel lines. Put the pump back in and turned it over a few times, letting the pump prime...
Forum: Tech   09-11-2017, 07:46 PM
Replies: 32
Views: 4,507
Posted By AUS-10
Haven't looked, but I did find it odd that after...

Haven't looked, but I did find it odd that after trying to start it a number of times the plugs were completely dry when pulling them out.
Forum: Tech   09-11-2017, 07:16 PM
Replies: 32
Views: 4,507
Posted By AUS-10
Removed the tank. Not fun since it was 3/4 full....

Removed the tank. Not fun since it was 3/4 full. Hopefully gas doesn't hurt the subframe finish! Didn't have time to really dig into the fuel pump or filter but there was fuel in the supply lines...
Forum: Tech   09-11-2017, 03:17 PM
Replies: 32
Views: 4,507
Posted By AUS-10
Got spark and compression. Even if one was weak I...

Got spark and compression. Even if one was weak I would think it would attempt to start. It does nothing but turn over. It can't be getting any fuel.
Forum: Tech   09-11-2017, 09:48 AM
Replies: 32
Views: 4,507
Posted By AUS-10
I rode it Friday for an hour and a half. It ran...

I rode it Friday for an hour and a half. It ran great. Put it away until I tried to start it Sunday. I can smell fuel. So I'm assuming it is getting it. Checked the injector fuse and it looked good....
Forum: Tech   09-10-2017, 07:33 PM
Replies: 32
Views: 4,507
Posted By AUS-10
Here is a video ...

Here is a video
https://drive.google.com/open?id=0B-XPld4sOY0ncm9ZMXk3RVRsRUE
Forum: Tech   09-10-2017, 07:15 PM
Replies: 32
Views: 4,507
Posted By AUS-10
2013 1100 EVO Won't Start

I bought a used 2013 1100 evo a few weeks ago. Bike only had 1800 miles on it. Basically just broke in. This afternoon I went to start it and nothing. Dash lights come on and fuel pump kicks in. Then...
Showing results 1 to 25 of 25

 
Forum Jump
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome