Ducati Monster Forums: Ducati Monster Motorcycle Forum

Ducati Monster Forums: Ducati Monster Motorcycle Forum (https://www.ducatimonster.org/forums/)
-   Ducati Monster 1200 (https://www.ducatimonster.org/forums/ducati-monster-1200/)
-   -   Where Did My Odometer Display Go? (https://www.ducatimonster.org/forums/ducati-monster-1200/304625-where-did-my-odometer-display-go.html)

Quantum 08-11-2015 03:59 PM

Where Did My Odometer Display Go?
 
2 Attachment(s)
My 2014 1200s just stopped displaying total mileage. Just displays a blinking series of dashes in place of odometer. All other mileage counters are working (trip odometers and count up from low fuel warning). I did also notice that on startup it began displaying a red message with the software build version. Didn't seem to notice that before. Reinserting the key on/off doesn't seem to help. Bike always on trickle charger so battery should be good. Switching riding modes is of no help either. Anybody have any idea before I call the dealer?
Attachment 176241Attachment 176249

3th3r 08-11-2015 04:40 PM

Page 78 of your bike's manual advises to contact your dealer:

"If a string of flashing dashes " ----- " is displayed within odometer function, please contact a Ducati Dealer or Authorized Service Center."

Quantum 08-11-2015 06:07 PM

Dealer has no idea. "Bring it in and we'll scan codes". I guess that's what it'll take. Just wondering if someone else had this experience and what to expect.

oldndumb 08-11-2015 07:57 PM

Quote:

Originally Posted by Quantum (Post 2922217)
......... and what to expect.

You can expect to be told, "We have never seen or heard of that before." :devil

Atz3 08-13-2015 10:28 PM

I had that happen and they will take the mileage as stored in your black box and put that back in as total mileage. The Ducati factory software will get you sorted.


Sent from Motorcycle.com Free App

Quantum 08-13-2015 11:17 PM

Thanks, Atz3. Did they also update the software to fix this? Any idea what caused it? I'm taking it to the dealer tomorrow.

Quantum 08-14-2015 08:42 PM

Dealer upgraded the software and odometer reappeared. They don't really know what caused it. Said something about two modules that keep track of mileage getting out of sync but they were not sure. Anyway, it's fixed.

Javaman 08-16-2015 03:40 PM

Mine blanked out during a short ride on a gravel road. Dealer reset it and wasn't sure why it happened. It hasn't happened again but I am always nervous that it will.

EEEliminator 10-19-2019 05:41 PM

Hate to bring an old thread back... Has anyone had to deal with this out of warranty? What was the cost?

Buhgaboo 10-20-2019 03:17 PM

Quote:

Originally Posted by Quantum (Post 2923921)
Thanks, Atz3. Did they also update the software to fix this? Any idea what caused it? I'm taking it to the dealer tomorrow.

I had this happen on my 821...once the rear wheel spins more than 10 miles more than the front the odometer needs to be re-synced...happens from constantly spinning up the rear or really long wheelies...cost an hour labor

http://i42.photobucket.com/albums/e3...ps1sxohwyy.jpg


All times are GMT -5. The time now is 10:29 PM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.

vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome