796 wont start in gear when cold - Ducati Monster Forums: Ducati Monster Motorcycle Forum

» Site Navigation
»
»
»
» Other Ducati Motorcycle sites
» Insurance
» Sponsors
» Our Partners
»ATV Reviews
»Motorcycle Games
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-26-2012, 07:13 PM   #1 (permalink)
Member
 
gitter's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Northern California
Posts: 74
Red face 796 wont start in gear when cold

So I'm trying to track down my problem. When the bike is cold it wont start while in gear. (Will start in neutral then can be put in gear just fine)

When the bike warmed up (after about an hour of riding) it would start in gear. The only thing I've done with the clutch area lately is remove the slave cylinder from its mount to replace my front sprocket.

I'm open to ideas as to why this is happening / how to fix it.

Thanks

Gitter
__________________
2012 Monster 796ABS - Black
Fresco CF slip ons w/exhaust cervo delete
CF front fender
14T
Rizoma Bars (#005)
Rizoma risers
Blacked out Headlight w/ short stock signals
CompWerkes fender kit
3" bar end mirrors
Galfer HH pads
Pazzo Levers
shorai battery
evap canister removed
pilot power 3's
gitter is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-26-2012, 08:57 PM   #2 (permalink)
Member
 
gitter's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Northern California
Posts: 74
Default

just an update, went out and did the following

Cleaned and tightened side stand sensor

made sure clutch sensor was engaging

bled clutch and made sure there was enough fluid

I'm stumped an open to options
__________________
2012 Monster 796ABS - Black
Fresco CF slip ons w/exhaust cervo delete
CF front fender
14T
Rizoma Bars (#005)
Rizoma risers
Blacked out Headlight w/ short stock signals
CompWerkes fender kit
3" bar end mirrors
Galfer HH pads
Pazzo Levers
shorai battery
evap canister removed
pilot power 3's
gitter is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 05:40 PM   #3 (permalink)
Member
 
gitter's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Northern California
Posts: 74
Default

Figured out the problem. There is a plug behind the headlight that the clutch switch runs into. It got partially unplugged. Pushed it back together and everything functions like normal now.


Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App
__________________
2012 Monster 796ABS - Black
Fresco CF slip ons w/exhaust cervo delete
CF front fender
14T
Rizoma Bars (#005)
Rizoma risers
Blacked out Headlight w/ short stock signals
CompWerkes fender kit
3" bar end mirrors
Galfer HH pads
Pazzo Levers
shorai battery
evap canister removed
pilot power 3's
gitter is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2014, 10:42 PM   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by gitter View Post
Figured out the problem. There is a plug behind the headlight that the clutch switch runs into. It got partially unplugged. Pushed it back together and everything functions like normal now.


Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App
I have the same issue, It won't start in 1st gear but it it would start in neutral.
Can you take picture of that plug? I was looking into my 796 it looks like everything is in order. Thanks in advance!
mchl_mnzn is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 01:29 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum